Jak správně namlít kávu

Správné semletí kávy hraje podstatnou roli při různých způsobech její přípravy. Kávu je proto nejlepší umlít těsně před jejím použitím, protože mletí otevírá buňky zrnek, uvolňuje éterické oleje a plyny, které však postupně mizí a káva tak ztrácí svou plnou chuť a vůni.

Zakoupenou kávu vám proto rádi semeleme na požadovaný stupeň hrubosti.

Extra hrubé mletí (Cold brew)

coldbrew-extre-hrube-mleti

Velmi hrubé mletí (French press)

frenchpress-hrube-mleti-kava-kavy-pitel

Hrubé mletí (Dripper)dripper-mene-hrube-mleti-kava-kavy-pitel

Střední mletí (Mocca) 

 

stredni-mleti-moka-kava-kavy-pitel

Jemné mletí (Espresso)

espresso-mleti-kavy-pitel-kavy-jemne

 Extra jemné mletí (Džezva)

dzezva-extre-jemne-mleti-kava-kavy-pitel

 

 

POKRAČOVAT K VÝBĚRU ZRNKOVÉ KÁVY

Kavy-pitel-prazena-2020-shoptet-banner_4-new