Kávu odesíláme čerstvě praženou. Všechno zboží MÁME SKLADEM v ČR. Doručujeme již do 2 dnů.

1000g Indie robusta Kávypitel výběrová zrnková káva

Kód: 1205
Novinka
1 hodnocení
Značka: Kávy pitel
599 Kč 599 Kč / 1 ks
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
1.8.2024

Zrnková káva z Indie. Kávy pitel. 100% robusta. Indie KAAPI Royale scr.18

Detailní informace

Detailní popis produktu

Káva Indie KAAPI Royale scr.18  - Kávy pitel

Zrnková káva z Indie. Značky Kávy pitel. Pečlivě, čerstvě a kvalitně pražená v ČR u Kutné Hory.

První plantáž v Indii byla založena v roce 1840 poblíž Baba Budan Giri, v oblasti kde byl poprvé vysázen kávovník. Pěstování kávy se rozšířilo do dalších oblastí Indie a bylo posíleno britskou koloniální přítomností a její snahou vyvážet produkt. 

V polovině 19. století Indii postihla kávová rez a infikovala kávovníky druhu Arabica. Z tohoto důvodu mnoho farmářů nahradilo Arabicu Robustou nebo Liberikou, hybridem odolným vůči rzi. Přechod na Robustu na konci 19. století měl trvalý dopad na produkci kávy v Indii, přičemž Robusta tvoří polovinu veškeré kávy produkované v Indii dnes.

Zajímavostí je produkce kávy Monsooned , která vznikla více méně omylem při vývozu kávy z Indie do Evropy. V té době k převozu používaly plachetnice jejichž cesta trvala asi 6 měsíců. Díky dlouhému působení vlhkého oceánského vzduchu získala káva jedinečnou zlatožlutou barvu a výraznou zatuchlou chuť. Ve chvíli, kdy se začaly používat parníky, cesta se zkrátila a káva neměla čas projít stejnou proměnou. Dnes se káva úmyslně vystavuje monzunovým větrům, aby znovu vytvořil proces, ke kterému docházelo na dlouhých námořních cestách v minulosti. Monzunová káva je oblíbená dodnes.

Poněkud jedinečné pro Indii je také používání výrazů „třešeň“ a „pergamen“ k popisu metod zpracování. Druhy kávy označované jako „třešňové“ jsou přírodní zpracované kávy a druhy označované jako „pergamen“ jsou promývané zpracované kávy.

V současné době je Indie šestým největším producentem kávy na světě a představuje více než čtyři procenta celosvětové produkce kávy. Přestože Indie byla jedním z prvních pěstitelů Arabiky, nyní produkuje vyšší procento Robusty. Arabica pěstovaná v Indii roste mezi 1000 a 1500 metry nad mořem. 70 % kávových farem v Indii je velmi malých, často méně než 10 akrů. Téměř veškerá indická káva se pěstuje ve stínu a často se pěstuje s pepřem, kardamomem, skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem. Kvalita šálku je obecně málo kyselá, jemná a dobře vyvážená, s kořenitými tóny a plným tělem.

Balení kávy značky Kávy pitel: veškerou námi praženou kávu značky Kávy pitel balíme do vysoce kvalitních sáčků

Postup balení kávy značky Kávy pitel: Po pražení kávových bobů se z kávy uvolňuje plyn, který by mohl zcela naplnit obal a ten by následně mohl při manipulaci a skladování prasknout. A tak nechává se káva několik hodin odpočinout. A balí se až následně, po odpočinutí do speciálních flexibilních sáčků na kávu, s odplyňovacím jednosměrným nylonovým ventilem. Takže přebytečný uvolněný plyn odejde přes ventil pryč. A káva si tak zachová své stále stejné plnohodnotné aroma od zabalení, přes přepravu a do doručení až k vám, a až do vašeho šálku kávy Kávy pitel. A proto je naše káva značky Kávy pitel čerstvá i u vás po převzetí od přepravce.

Doplňkové parametry

Kategorie: Druhy Kávy pitel
Hmotnost: 1.035 kg
Bližší určení: Indie, KAAPI Royale scr.18
Gramáž balení kávy: 1000g
Druh kávy: 100% robusta
Varieta kávy: robusta – Coffea Robusta
Chuťový profil kávy: plná chuť, lískové ořechy, tabák čokoláda, zemitá chuť, dvojnásobné množství kofeinu
Acidita kávy: bez náznaku acidity
Nadmořská výška: káva pochází z horské oblasti 300 - 1200 m. n. m.
Sklizeň kávy: listopad - březen
Zpracování: washed
Kvalita kávy: pětihvězdičková výběrová káva *****
Stupeň pražení: City Plus
Místo pražení: pražírna Kávy pitel u Kutné Hory, Česká republika
Příprava kávy: vhodná pro přípravu espressa, mocca i turka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: