Columbia Kávy pitel - světle pražená výběrová zrnková káva
Kód: COLUMBIA-S/100 COLUMBIA-S/250 COLUMBIA-S/1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Káva Columbie Supremo scr.17/18 La Manuela - Kávy pitel
Světle pražená výběrová zrnková káva z Jižní Ameriky. Značky Kávy pitel. Pečlivě, čerstvě a kvalitně pražená v ČR u Kutné Hory.
Kolumbie je druhým největším producentem kávy Arabica na světě. Je dobře známá pro svou vysokou kvalitu kávy a asi polovina jejich vývozu jde do Spojených států. Kolumbie exportuje zhruba 12,5 milionu pytlů a vnitřní spotřeba je asi 2 miliony pytlů ročně.
Káva je zpracována mokrou cestou. Zpracování mokrým způsobem, tento způsob zpracování je mnohem náročnější, a to se odráží na výsledné ceně kávy (v ceně kávy se odráží zejména množství použité vody). Nasbírané plody putují po sklizni do vodních nádrží, kde dochází k jejich selekci. Těžké plody klesají ke dnu, lehké a nedozrálé plavou na hladině. Po této selekci se plody zbavují slupky a části dužiny v loupacím stroji. Musí se loupat nejpozději do 24 hodin od sběru. Dužina a slupka později k zrnům přisychá. Zrna obalená pergamenem a dužinou nechávají farmáři až 36 hodin namočené ve vodě v kvasných nádržích. Zrna prochází procesem fermentace, kdy různé enzymy a bakterie působí na vnější obaly zrna a zbavují ho zbytku lepkavé dužiny na povrchu. Po fermentaci se zrna důkladně promyjí a dávají sušit na betonové plochy.
Vulkanická půda v Andách dává místní kávě výtečnou chuť. Oblast Medellin je jednou z největších kávových oblastí v Kolumbii. Tato oblast produkuje většinu kolumbijské kávy. V Kolumbii se zrna třídí podle velikosti. Největší zrna se nazývají Supremo. Zrno Excelso se velikostí řadí hned za Supremo. Je možné, že oba typy zrn pocházejí ze stejného kávovníku, ale jsou roztříděny dle velikosti.
Postup balení kávy značky Kávy pitel: Po pražení kávových bobů se z kávy uvolňuje plyn, který by mohl zcela naplnit obal a ten by následně mohl při manipulaci a skladování prasknout. A tak nechává se káva několik hodin odpočinout. A balí se až následně, po odpočinutí do speciálních flexibilních sáčků na kávu, s odplyňovacím jednosměrným nylonovým ventilem. Takže přebytečný uvolněný plyn odejde přes ventil pryč. A káva si tak zachová své stále stejné plnohodnotné aroma od zabalení, přes přepravu a do doručení až k vám, a až do vašeho šálku kávy Kávy pitel. A proto je naše káva značky Kávy pitel čerstvá i u vás po převzetí od přepravce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva z různých koutů světa |
---|---|
Bližší určení: | Columbia Supremo scr.17/18 La Manuela |
Původ kávy: | region Medellin, Kolumbie, Jižní Amerika |
Druh kávy: | 100% arabica |
Varieta kávy: | Arabica – Typica, Caturra |
Chuťový profil kávy: | výraznější chuť s tóny ovoce, jako je rybíz a brusinky |
Acidita kávy: | příjemná, nízká |
Nadmořská výška: | káva pochází z horské oblasti 1800-2100 m. n. m. |
Sklizeň kávy: | duben- srpen |
Zpracování: | promytá káva / ruční sběr |
Kvalita kávy: | pětihvězdičková výběrová káva ***** |
Stupeň pražení: | City (světlé pražení) |
Místo pražení: | pražírna Kávy pitel u Kutné Hory, Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.