Tip
Kód: 103

Aeropress Aerobie

899 Kč
Skladem

Existuje několik důvodů , proč Aeropress káva chutná tak dobře: celkové protlačení vody kávou vede k rychlé, ale přitom robustní extrakci chuti, celkové protlačení vody kávou umožňuje extrakci při mírné teplotě, což má za následek hladší chuť, extrakce trvá 1 - 2 minuty takže se ve výsledném efektu nestihne rozpustit příliš mnoho kofeinu a jen malé množství spálených karamelů, vzhledem k nižší teplotě a krátké době přípravy, je tento kávovar velice šetrný k vašemu žaludku, mnoho milovníků espressa se shodlo, že káva z AEROPRESSU jim chutná daleko více.

Kategorie: KÁVOSTROJE

Příprava kávy v aeropressu je velmi jednoduchá a rychlá. Přístroj se skládá z plastového válce, pístu a sítka s papírovým filtrem. Je skladný, lehký, a proto si ho můžete sebou brát i na cesty.

Káva z něj je o něco silnější než z french pressu, ale stále si zachovává jemnost vyrovnanost chuti.

Papírový filtr vložte do sítka a promyjte horkou vodu, aby se odstranila chuť papíru. Sítko poté  našroubujte na konec válce.  Válec postavte na šálek a nasypte do něj 16-20g  hrubě mleté kávy (asi jako na mokku). Tu zalijte vodou horkou cca 90 st. C. a promíchejte jí. Poté do válce vložte píst a pomalu ho tlačte dolů. Káva se postupně přefiltruje do šálku.