Tip
Kód: 61/DEG 61/150 61/250 61/100 61/DOZ Zvolte variantu | Značka: Kávy pitel

Peru Kávy pitel

48 Kč 165 Kč 255 Kč 890 Kč 175 Kč od 48 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

druh: Peru Urubamba

100% Arabika,

kraj: Urubamba

nadmořská výška: 1350+ m. n. m.

varieta: Arabica Caturra, Typica, Pache, Bourbon

sklizeň: červen-září

zpracování: promyté

aroma: květinová vůně

chuťový profil: čokoláda a ořechy

tělo: střední

acidita: příjemná do citrónova

stupeň pražení: City Plus

certifikace: bio

Vhodná pro přípravu espressa i filtrované kávy a french pressu.

Peruánská káva z oblasti Urubamba Vás uchvátí svou výraznou sladkostí, která se podobá sušenkám a kakaovým bobům s tóny vanilky a oříšků. Sklizeň pochází ze šetrně pěstovaných kávovníků v bio/organic standardu. Díky svému jemnému charakteru se peruánská káva často používá pro míchání do espresso směsí. Káva se v Peru zpracovává téměř výhradně mokrýmm procesem a má velmi jemnou, nasládlou a vyváženou chuť s minimem kyselosti. Nejvyšší jakost se označuje jako HG nebo SHG, případně AAA.  Zpracování mokrým způsobem, tento způsob zpracování je mnohem náročnější, a to se odráží na výsledné ceně kávy (v ceně kávy se odráží zejména množství použité vody). Nasbírané plody putují po sklizni do vodních nádrží, kde dochází k jejich selekci. Těžké plody klesají ke dnu, lehké a nedozrálé plavou na hladině. Po této selekci se plody zbavují slupky a části dužiny v loupacím stroji. Musí se loupat nejpozději do 24 hodin od sběru. Dužina a slupka později k zrnům přisychá. Zrna obalená pergamenem a dužinou nechávají farmáři až 36 hodin namočené ve vodě v kvasných nádržích. Zrna prochází procesem fermentace, kdy různé enzymy a bakterie působí na vnější obaly zrna a zbavují ho zbytku lepkavé dužiny na povrchu. Po fermentaci se zrna důkladně promyjí a dávají sušit na betonové plochy.                                                                                                                                                 

Balení kávy je proces, který musí být proveden velmi pečlivě, a proto naši kávu balíme do vysoce kvalitních sáčků, které zajistí, že se plyn uvolňující po pražení kávových bobů dostane odplyňovacím jednosměrným nylonovým ventilem ven.