OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Kontaktujte nás: +420 778 071 678 | kavypitel@kavypitel.cz
0 Kč

Jak správně připravit kávu ve French pressu


Příprava kávy ve french pressu patří mezi ty jednodušší. Potřebujete k ní french press, tedy skleněnou nádobu s pístem, který slouží k filtraci kávy. Výběr kávy samozřejmě závisí na vás, ale mě se osvědčila jednodruhová Arabika nebo směs arabic.

Kávu v množství cca 15g na french press 0,35l si namelte velmi hrubě (asi jako cukr krystal) nebo si ji tak nechte namlít. Nasypte ji do french pressu a zalijte horkou vodou, kterou necháte po uvaření vychladnout na cca 96 st.C.

Zalijte ji nadvakrát, nejprve trochu vody tak, aby se káva dostala pod hladinu, pak s french pressem zamíchejte a nechte kávu pracovat 30 vteřin. Poté dolijte zbytek vody a nechte louhovat dalších 3,5 minuty. Celková doba louhování tedy bude 4 minuty. Poté veškerou kávu nalijte do šálku a můžete si pochutnávat na kávě. Káva, která takto vznikne bude oproti espressu jemnější a mám také vyzkoušeno, že některá odrůda ve french pressu chutná lépe než v espressu.


Pokračovat ve výběru zrnkové kávy


Jak správně připravit kávu

Jak správně připravit kávu v aeropressu, french pressu, v moka konvičce, za pomoci dripperu, džezvy nebo jak si doma připravit dokonalé espresso?


Aeropress

Příprava kávy v aeropressu je velmi jednoduchá a rychlá. Přístroj se skládá z plastového válce, pístu a sítka s papírovým filtrem. Je skladný, lehký, a proto si ho můžete sebou brát i na cesty. Káva z něj je o něco silnější než z french pressu, ale stále si zachovává jemnost vyrovnanost chuti.

Více informací

French press

Příprava kávy ve french pressu patří mezi ty jednodušší. Potřebujete k ní french press, tedy skleněnou nádobu s pístem, který slouží k filtraci kávy. Výběr kávy samozřejmě závisí na vás, ale mě se osvědčila jednodruhová Arabika nebo směs arabic.

Více informací

Dripper

Dripper je zařízení na přípravu překapávané kávy přes filtr. Může být z průhledného i neprůhledného plastu, porcelánu, skla. Stěny jsou drážkované a dole má odtokový otvor, kudy protéká vylouhovaná káva do šálku pod dripperem.

Více informací

Mocca

Káva v moka konvičce se nejvíce podobá espressu. Jde o italský vynález z roku 1933, který se vyrábí dodnes. Konvička je tvořena spodní nádobkou na vodu s ventilem, ve středu má sítko na kávu a vrchní část slouží k zachytávání kávy.

Více informací

Espresso

Jak praví klasik – espresso existuje jenom jedno. Připravte se na úžasný nápoj připravený z 7 - 8g kávy o objemu 25-35ml za dobu 20-30 vteřin. Tlak vody má být 9 barů a teplota cca 90 st. C.

Více informací

Džezva

Jedním z nejstarších způsobů přípravy kávy je ten v džezvě. Hojně se využívá nejen v Turecku, ale i Řecku, Indii a arabských zemích. Nejlépe se káva v džezvě připraví v horkém písku zahřátém na 160-180 st. C.

Více informací

TOP produkty

Kávovar Philco PHEM 1000

Skvělou chuť šálku espressa či cappuccina Vám nabízí automatické espresso Philco PHEM 1000. Další…

skladem

Kávovar Philco PHEM 1000
Cena:
18 999 Kč s DPH

Do košíku

Kávovar JURA E6 IMPRESSA

Kávovar JURA IMPRESSA E6 - skvělý inovativní model s funkcí P.E.P.© , displejem a…

u dodavatele

Kávovar JURA  E6 IMPRESSA
Cena:
24 990 Kč s DPH

Do košíku

NOBILIS Kávy pitel®

Složení: 70% Arabika - Kostarika, Honduras, Salvador (horské oblasti 1500m), 30% Robusta –…

3 varianty

NOBILIS Kávy pitel®
Cena:
od 145 Kč s DPH

Zobrazit

Proč právě název "Kávy pitel"...?!

Už víte, proč název "Kávy pitel" s měkkým "i"?

Vlastní, čerstvě pražená káva nejvyšší kvality